Skip to main content

Oké, de naam van dit goedje klinkt als een scheldwoord. Waarschijnlijk denk je: What the FDCK?! als je het voor het eerst leest. Maar eigenlijk is het een variant op ketamine en deschloroketamine, die nu enkele jaren op de markt is. Waarom iets ontwikkelen dat praktisch hetzelfde werkt als een bestaand middel? Ketamine is illegaal, 2-FDCK niet. Sommige mensen nemen liever middelen die niet in illegaal zijn gefabriceerd. 

Net als ketamine is 2-FDCK vaak lastig te doseren. Ook is de sterkte bij iedereen anders; dat hangt vaak weer af van hoe regelmatig je het neemt, want gewenning treedt snel op. Bij een lage dosis kom je in een zweverige toestand terecht, waarbij je licht gedesoriënteerd bent. Bij een hoge dosis kun je flink gaan trippen. Er kunnen dan allerlei dissociatieve effecten optreden, onder andere het gevoel dat je geest niet meer bij je lichaam hoort. 

Bij een heel hoge dosis kun je net als bij ketamine in een K-hole terechtkomen (of zou dit een FDCK-hole heten?). Dat wordt door sommigen wel omschreven als een bijna-doodervaring. Het kan een spirituele, maar ook een heel enge ervaring zijn. Je kunt dit voorkomen door kleine ‘bumps’ (beetjes poeder) te nemen in plaats van hele lijnen weg te harken. 

2-FDCK is een nieuwe psychoactieve stof (NPS) en staat niet vermeld in de drug-harm index van professor David Nutt. Naar de risico’s is nog te weinig onderzoek gedaan om harde uitspraken te doen. Geestverruimende middelen zijn nooit zonder risico’s. Voor meer informatie over 2-FDCK verwijzen wij je graag door naar PsychonautWiki, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving  

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans-confessies zijn persoonlijk en subjectief.

 

Leave a Reply