Skip to main content

2C-B is een populair tripmiddel. Het is een designerdrug – verwant aan mescaline – en komt meestal in pilvorm, een enkele keer als poeder. Omdat snuiven vrij pijnlijk is, wordt 2C-B meestal geslikt. Hoe je je gaat voelen van 2C-B hangt sterk af van de dosis. Bij een lage dosis (5 tot 10 mg) lijkt het een beetje op XTC: je voelt je losjes, aanhankelijk en euforisch. Bij een hogere dosis (10 tot 12 mg) ga je hallucineren. En bij extreem hoge doses (20 mg of meer) moet je echt je stoelriem vastmaken, want dan is het een heftig tripmiddel.

 

2C-B was vroeger gewoon te krijgen in de smartshop, daarna is het illegaal geworden. Om er zeker van te zijn dat je echt 2C-B neemt, kun je pillen het beste laten testen. Als je dan goed op de dosering let,kun je een gezellige avond tegemoet zien. High Human Nadia Evers heeft in haar leven al veel plezier van het middel gehad: ‘Het neemt je echt mee op avontuur. Je ervaart de wereld om je heen opeens heel anders. Je maakt mee dat het leven niet is zoals je het normaal gesproken gewend bent. De band met vrienden voelt intenser en hechter omdat je je meer openstelt; zo heeft het mijn sociale contacten verrijkt.’

 

2C-B staat op niet in de drug-harm index van professor David Nutt. Het is een relatief onschuldig middel. Toch zijn drugs nooit zonder risico. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.


°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans-confessies zijn persoonlijk en subjectief.  

Leave a Reply