Skip to main content

Deze designerdrug bestaat nu al zo’n tien jaar en lijkt nog het meeste op MDA, dat op zijn beurt weer verwant is aan MDMA (XTC). 5-MABP maakt je opgewekt en je beleeft alles intenser. Tegelijkertijd breekt het remmingen af, waardoor je ineens socialer wordt, knuffeliger, open over je emoties (en soms ook ontzettend geil). Voor je het weet zit je de hele avond je diepste geheimen op te biechten aan je nieuwe beste vriend of vriendin. 

5-MAPB is wel een stuk minder oppeppend dan MDMA. Terwijl je met een XTC-pilletje op vooral zin hebt om te dansen, rennen en los te gaan, krijg je met 5-MAPB op juist een ontspannen en zelfs een beetje een bedwelmd gevoel. Als je er meer van neemt, ga je net als bij MDMA ook wel met je kaken knauwen en soms een beetje trillen, maar lang niet zo heftig als je dat met XTC kunt hebben. De nadruk bij 5-MAPB ligt vooral op een verhoogd gevoel van empathie en euforie. Net als bij XTC kun je hier naderhand wel een emotionele dip van ondervinden. Wapen je dus in de dagen erna met zoetsappige Disneyfilms en als het even kan iemand om mee te knuffelen. 

5-MAPB is een nieuwe psychoactieve stof (NPS) en staat niet vermeld in de drug-harm index van professor David Nutt. Naar de risico’s is nog te weinig onderzoek gedaan om harde uitspraken te doen. Geestverruimende middelen zijn nooit zonder risico’s. Voor meer informatie over 5-MAPB verwijzen wij je graag door naar PsychonautWiki, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving 

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans-confessies zijn persoonlijk en subjectief.

Leave a Reply