Skip to main content

Dit is misschien wel de kortste, maar meest intense tripervaring die een mens kan hebben. Qua intensiteit lijkt het op DMT, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Het is beduidend anders: veel minder visueel, nóg meer op gevoel en euforie en met dikke kans op een mystieke ervaring of complete ‘ego loss’. Geen kattenpis dus. Niet voor niets wordt 5-MeO-DMT ‘The God molecule’ genoemd. 

5-MeO-DMT komt voor in verschillende planten en in het kikkergif van de Bufo alvarius, ofwel de coloradopad. Het wordt door Zuid-Amerikaanse sjamanen waarschijnlijk al duizenden jaren gebruikt voor het opwekken van diepgaande inzichten. Inmiddels is het ook gesynthetiseerd en kun je het via een vaporizer inhaleren. Je moet je dan wel voorbereiden op een achtbaan van een trip, waar je waarschijnlijk net zo gedesoriënteerd uitstapt als met de Python in de Efteling het geval is. 

Het is wel uitkijken geblazen, want je kunt er behoorlijk angstig van worden. En sommige vormen van 5-MeO-DMT gaan absoluut niet lekker samen met andere drugs, zoals stimulantia of antidepressiva. In ernstige gevallen kan die combinatie serotoninesyndroom veroorzaken, wat levensgevaarlijk is. Het is dus raadzaam om 5-MeO-DMT puur te nuttigen en niet in een cocktail van substanties. Er is relatief weinig kans op verslaving. 

5-MeO-DMT is een nieuwe psychoactieve stof (NPS) en staat niet vermeld in de drug-harm index van professor David Nutt. Het is in principe geen levensgevaarlijk middel als je er zorgvuldig mee omspringt, maar toch kun je er behoorlijk van ondersteboven raken en in sommige gevallen kan het een psychose triggeren. Voor meer informatie over 5MeO-DMT verwijzen wij je graag door naar PsychonautWiki (English only), waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans-confessies zijn persoonlijk en subjectief.

 

Leave a Reply