Skip to main content

Alcohol is met stip de populairste drug ter wereld – en ook de meest gevaarlijke. In veel landen (met uitzondering van de overwegend islamitische) is alcohol drinken sociaal geaccepteerd. Het middel leent zich dan ook uitstekend als metselspecie in gezelschappen. Het neemt je remmingen weg en kan je aanhankelijker en euforisch maken. Jammer dat het zo verslavend is en bij langdurig gebruik extreem ongezond. Om nog maar te zwijgen van de schade die extreme dronkenschap kan veroorzaken voor jou als gebruiker en je omgeving. 

 

Het is een veelvoorkomende misvatting dat alcohol volkomen anders is dan andere drugs. Het is namelijk net zo goed een middel waar risico’s aan kleven – en in het geval van alcohol behoorlijke. High Human Nathaniel Kana verwondert zich dat alcohol in vergelijking tot andere drugs zo geaccepteerd is: ‘Een alcoholist kan zich diep de shit in drinken voordat zijn omgeving er iets van zal zeggen. Maar als je sporadisch blowt, hebben veel mensen al een oordeel klaar. Dat is toch best gek, omdat iemand die te veel blowt eigenlijk een stuk minder schade ondervindt van dat misbruik.’


— 

Alcohol staat op nummer 1 van de 20 in de drug-harm index van professor David Nutt. Dat betekent dat het in vergelijking met andere soorten drugs veel schadelijker is. Drugs zijn nooit zonder risico. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans-confessies zijn persoonlijk en subjectief.  

Leave a Reply