Skip to main content

‘Ik ben dankbaar dat ik door deze ervaringen mijzelf kan onderzoeken’

‘Ik geloof in autonomie en authenticiteit. Ik wil leven in een maatschappij waar ik de vrijheid heb om zelf te kiezen wat ik met mijn lichaam doe en ik wil authentiek leven, zonder dat ik iets van mijzelf hoef te verbergen uit angst voor een oordeel.

Er zijn veel manieren om persoonlijke groei te ontdekken. Ik kies het verkennen van drugs als een van de vele routes die ik neem. Ik heb een breed scala van drugs geprobeerd en veel daarvan bezitten helende eigenschappen. Ik vind iets moois in veel van die ervaringen, vooral als ik er een les van leer waarmee ik ook vooruit kom zonder de hulp van drugs.

De experimenten met MDMA hebben mij als tiener laten zien hoe ik mijn verlangen naar verbinding kan aanwakkeren zonder bang te hoeven zijn voor een oordeel. Dit lijkt me logisch, aangezien de eigenschappen ervan nog steeds worden onderzocht voor de behandeling van aandoeningen zoals PTSD. Ketamine opende mijn ogen voor de kracht van dissociatie – ik zag mijzelf zonder heel bewust te zijn van mijn eigen gevoel – en de manieren waarop het kan helpen bij het genezen en verwerken van trauma. Door me over te geven aan cannabis, kan ik ontspannen en tot rust komen zonder kater. Ik zie de positieve effecten van CBD en THC op mijn zus die MS heeft. 

De belangrijkste drugs voor mij zijn op dit moment psychedelica. Ik heb onlangs een begeleide (en legale) truffeltrip gedaan. Tijdens de trip zag ik mezelf knielen voor mijn familie en mijn partner smekend om hun goedkeuring. Mede door dit plantenmedicijn ben ik niet gevlucht voor de duistere gedachten en voor mijn eigen gebrek aan zelfacceptatie. In plaats daarvan realiseerde ik me dat niemand mij hoeft te accepteren. Ik kan mezelf gewoon accepteren. Nu ik weet hoe het voelt om mezelf te accepteren, kan ik gemakkelijker erkennen wanneer ik kritisch en onvriendelijk ben naar mezelf. Ik ben dankbaar dat ik door deze ervaringen mijzelf kan onderzoeken.’