Skip to main content

LSD heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, ik ben er volwassener door geworden’

‘Mijn ervaring met LSD is echt een ervaring die ik koester, want het heeft me veel gebracht. Het klinkt gek, maar het is echt zo. Het gebeurde op een fijne dag met twee dierbare vrienden op het strand. Zij hadden al eens LSD gedaan en ik wilde het ook graag proberen. De trip was heel lekker, maar vooral de nasleep heeft voor mij veel betekend. De dagen na mijn trip merkte ik namelijk dat ik me een stuk lichter voelde. Er klikte iets in mijn hoofd waardoor ik ineens minder gaf om wat mensen van me dachten, daarvoor vond ik dat iets belangrijker. LSD heeft voor mij bijgedragen aan een vergroot gevoel van zelfvertrouwen en ik ben daardoor wat volwassener geworden. Tot op de dag van vandaag voel ik de voordelen van die ene avond. 

Het was heel leuk, maar het is tot dusver wel bij die ene keer gebleven, het is er niet nog een keer van gekomen. Ik had met mijn eerste keer LSD slikken niet per se een doel voor ogen. Ik was destijds wel aan het daten met iemand en ik dacht dat het wellicht zou bijdragen aan mijn visie op waar we heen gingen met elkaar. Je vindt dingen ineens minder erg en je leert dus vrede hebben met problemen, dat was een eyeopener. 

Ik zou het iedereen aanraden om eens LSD te proberen. Ik word er helemaal blij van als mensen zeggen het te willen nemen. Wel vertel ik ze altijd dat het belangrijk is om in een goede gemoedstoestand te zijn al je het gaat doen en je te omringen met mensen die je vertrouwt. Je hoort vaak dat het belangrijk is om met een goede mindset te experimenteren met drugs, juist omdat het ook mis kan gaan. Gelukkig was dat bij mij niet het geval.’