Skip to main content

‘Je kan drugs vergelijken met een bezoek aan een pretpark: het is leuk maar als je elke week gaat is de lol er snel vanaf. Het moet wel echt voelen als een uitstapje’

Ik ben met drugs begonnen toen ik nog best jong was, dan kochten we voorgedraaide joints bij een dealer. Ik weet zeker dat we in die tijd behoorlijk wat keer zijn opgelicht, omdat er dan helemaal niet veel wiet in die joints was verwerkt. Maar wat wisten wij? Momenteel zie ik drugs echt als een toevoeging, maar het moet niet onderdeel van mijn dagelijks leven worden. Als je op een mooie zomerdag mensen op dinsdag bij de barbecue een lijn ziet nemen, trek ik wel mijn wenkbrauwen op. Het is inmiddels zo genormaliseerd, dat ik er soms van schrik. 

In mijn omgeving komt het echter nog wel veel voor. Dat komt omdat het leuk is om te nemen tijdens een feestje, vooral als je bijvoorbeeld van de club scene houdt. Daar is het zo geaccepteerd. Ik denk echter niet dat je het te vaak zou moeten doen, of het in je hoofd moet normaliseren. Je kan drugs vergelijken met een bezoek aan een pretpark: het is leuk maar als je elke week gaat is de lol er snel vanaf. Het moet wel echt voelen als een uitstapje.