Skip to main content

‘Tijdens de lockdown vond ik het moeilijker om mezelf in toom te houden’

Ik was achttien toen ik voor het eerst een pilletje nam. Dat was eigenlijk ook gelijk mijn leukste ervaring. We waren super voorzichtig en lieten het ook testen. Als je het vaker gaat doen, en later merk je dat het je toch iets minder boeit. Ik vind dit wel gevaarlijk. Ik heb tijdens lockdown vaak in een hotel feestjes gehouden, dan werd er standaard heel veel gedronken en coke gebruikt. Elke keer associeerde ik de plek echt met de drugs. Dan wist ik al gelijk dat we dan zouden gebruiken. Ik vond het toen wel moeilijk om mezelf in toom te houden. 

Het Nederlandse beleid vind ik momenteel erg scheef. Zeker als je kijkt naar de coffeeshops. En daarnaast denk ik dat het beter zou kunnen worden gereguleerd. Op deze manier gaat veel op illegale wijze en weet je eigenlijk helemaal niet wat je slikt of snuift. Een progressiever beleid zou denk ik wel beter zijn. Helemaal legaliseren is misschien een stap te ver, maar je kan het per drug natuurlijk bekijken. Vooral festivaldrugs zijn natuurlijk veel in omloop. Laatst was er weer iemand aan een pilletje overleden, dat is echt niet nodig. Als je gewoon testpunten neerzet, zou je dit soort tragische gebeurtenissen kunnen vermijden.