Skip to main content

‘Mensen zeggen dat je drugs niet mag normaliseren. Maar dat is het al- alleen wordt het onderdrukt’ 

‘Ik ben 21 en mijn eerste ervaring met drugs was toen ik vijftien was. Ik was met mijn eerste vriendje, en ik dacht: ‘zal ik XTC proberen?’ Ik dacht eigenlijk meteen van: leuk. Ik heb me toen een beetje ingelezen op de website van Drugsinfoteam, en daar gingen we. Vorig jaar op Ibiza was zo bijzonder met tuci. Het complete euforische gevoel wat je dan hebt, was ongevenaard. Ik denk dat ik het ook heel erg nodig had op dat moment. Toevallig vind ik het ook wel moeilijk om maat te houden. Ik werk heel erg hard, en let heel erg op mijn gezondheid.  Verder ben ik veel met fitness bezig. Het andere uiterste is dat ik dit (drugs) leuk vind, en dat ik er wel in mee gezogen kan worden. Dat is iets wat ik nog moet leren, of wat ik graag zou willen leren.

Ik ben erg voor legalisatie, maar in bepaalde gradaties. Je moet niet zomaar crack op straat laten slingeren. XTC en MDMA zouden bijvoorbeeld gelegaliseerd kunnen worden om beter te handhaven. Iedereen doet het toch wel, vooral op festivals. Iedereen die er werkt weet het ook. Organisatoren zitten er ook allemaal aan. Als we het legaliseren kunnen we het ook een stuk laagdrempeliger maken om te testen. Mensen zeggen dat het niet genormaliseerd mag worden, maar dat is het al. Het wordt alleen onderdrukt op het moment. Laten we het dan in ieder geval wat veiliger maken.’