Skip to main content

 

‘Uitweg van gevoelens die ik niet wilde voelen. Ik ben er dan ook “Cold Turkey” mee gestopt’

Heb ik ervaring met drugs? Jazeker, en hoe. Ik begon al vroeg, op mijn vijftiende. Ik ben opgegroeid in een dorp waar er weinig te doen was. Drugs was vaak de keuze. Net zoals je ziet in quarantaine. Het begon met XTC, alcohol en blowen even later ging ik over naar psychedelica. Toen ik aan de psychedelica begon, was ik niet mentaal niet op de goede plek om daaraan te beginnen. Pas toen ik twee jaar geleden op Ibiza kwam, ben ik daar weer aan begonnen. Deze ervaring was veel positiever en voelde veel beter.. Dit kwam door de mensen om me heen, het euforische gevoel vond ik fijner en minder beangstigend. Psychedelica bleef voor mij wel op het mooie eiland, en thuis deed ik steeds vaker coke. Op een gegeven moment betrapte ik mezelf erop dat ik drugs gebruikte als uitweg. Uitweg van gevoelens die ik niet wilde voelen. Toen ik zag dat de uitweg steeds donkerder begon te worden, ging ik op de rem staan. Ik ben er dan ook “Cold Turkey” mee gestopt. Alles of niets. Dat is voor mij persoonlijk een oplossing geweest. Wat betreft het drugsbeleid in Nederland denk ik dat een zekere vorm van het legaliseren zou ervoor kunnen zorgen, dat er ook veiliger wordt gebruikt. Wat ik ironisch bij festival. iedereen weet natuurlijk dat er massaal wordt gebruikt. De bewaking, de beveiliging, de organisatoren en bezoekers. En toch, moeten we doen alsof het er niet is. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die z’n drugs testen, omdat het gewoon zo een grote stap is. Als wij kunnen zorgen dat die drempel wordt verlaagd, dan wordt er ook veel veiliger gebruikt kan worden.  Ik denk dat we gewoon mensen meer kunnen beschermen. Als we alles beter kunnen uitleggen en elkaar meer beginnen te helpen.