Skip to main content

 

‘Ik ben dan sterk genoeg om er niet in mee te gaan, ik hou me aan mijn eigen opgestelde regels.’

 

Al een aantal keer heb ik XTC, MDMA en cocaïne gebruikt. De eerste keer dat ik drugs heb gebruikt was samen met mijn broer, ik was 18 jaar. Ik wist al wel dat veel mensen het gebruikten en op een festival samen met hem heb ik ook voor het eerst gebruikt. Mijn leukste ervaring was in de zomer op een festival, de sfeer was super leuk en iedereen waarmee ik was had ook drugs gebruikt. Doordat we allemaal drugs hadden gebruikt, zaten we allemaal in dezelfde staat van geluk. Ook was het super lekker weer, alle factoren die er bij mij voor zorgden dat ik echt een geluksmoment had. 

Zelf gebruik ik niet heel vaak drugs, ongeveer eens in de paar maanden. Ik zie om me heen dat veel mensen wel vaker drugs gebruiken bijvoorbeeld de de mensen om mij heen die in hetzelfde studentenhuis wonen als ik. Ik ben dan sterk genoeg om er niet in mee te gaan, ik hou me aan mijn eigen opgestelde regels. Ik wil het gewoon niet te vaak gebruiken, omdat ik van mijzelf weet dat ik best last kan hebben van een dip. 

Wat betreft het beleid denk ik niet dat het progressiever moet worden. Het is natuurlijk scheef, want ik gebruik zelf ook drugs. Door bepaalde situaties realiseer ik me heel goed dat drugs heel gevaarlijk zijn, denk bijvoorbeeld aan mensen die uit het raam springen na het gebruik van LSD. Dit is de reden dat ik vind dat het niet gelegaliseerd moet worden, zo gaan mensen misschien wel denken dat het niet zo gevaarlijk is en normaal is om te gebruiken.’