Skip to main content

‘Doordat ik me goed had ingelezen was mijn eerste ervaring met XTC meteen leuk’ 

‘Ik was zestien toen ik voor het eerst XTC nam. Dat was gelijk een hele goede ervaring. Sommige mensen nemen wel eens teveel, maar ik had mezelf goed ingelezen. Hierdoor beviel het me gelijk. Ondanks dat ik zelf heel verantwoordelijk om ga met drugs, merk ik dat als het in mijn omgeving gebeurt ik er wel in meega. Dat wil zeggen, als iemand op een feestje coke gebruikt, zal ik daar dan niet zo snel nee tegen zeggen. 

Nederland staat bekend als een hartstikke vrij land. Ik snap niet waarom er niet meer wordt ingezet op het gedoogbeleid. Dat zou het veel makkelijker maken om te handhaven. En je kan overigens ook beter toezicht houden, bijvoorbeeld op festivals. Dat zou denk ik echt een grote verbetering zijn ten opzichte van het huidige beleid, waarbij er juist wordt ingezet op meer toezicht en preventie. Er mag ook wel meer educatie over drugs komen. Ik denk dat dit een hele goede zet zou zijn.’