Skip to main content

‘Legalisatie kan een enorme keerzijde hebben voor mensen die zichzelf niet in de hand hebben’

‘Ik heb ervaring met zowel softdrugs als harddrugs. Ik was achttien toen ik voor het eerst heb geblowd, als je dat drugs kan noemen. Toen ik 20 was heb ik voor het eerst drugs als MDMA en coke gebruikt. Mijn leukste ervaring was mijn eerste keer MDMA op Thuishaven. Toen ging ik echt focking hard. IK heb daarvoor ook niet echt drugs gebruikt die zo’n moment bij je opwekken. De andere keren MDMA moest ik alleen maar kotsen, maar die eerste keer ging ik echt super lekker. Ik vind het enerzijds moeilijk om grenzen te bewaken, en anderzijds ook weer niet. Als ik bijvoorbeeld heb gesnoven, kan ik ervoor kiezen mezelf goed in de gaten te houden. Maar als ik ervoor kies alles los te laten, blijf ik zitten tot het pakje op is. 

Ik vind het lastig me te uiten over het Nederlandse beleid. Harddrugs zijn verboden en wiet is gedoogd. Dat is ergens heel krom. Al moet ik zeggen, dat ik zelf heel bad ben gegaan op wiet, dus persoonlijk zou het beter zijn als het helemaal niet te krijgen is. Maar als je iets verbiedt wordt het alleen maar leuker voor mensen om te proberen. De drang om het te doen wordt steeds groter. Sommige mensen kunnen zichzelf niet inschatten. Ik heb zelf toen zo’n nare ervaring met wiet gehad, maar of die nou te voorkomen was. Dat weet ik niet. Ik denk vooralsnog dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Ook al kan legalisatie een enorme keerzijde hebben voor mensen die zichzelf niet in de hand hebben.’