Skip to main content

‘Of drugs een avond nou leuker maken, zou ik niet durven te zeggen’ 

‘Ik denk dat ik een jaar of zestien was toen ik voor voor het eerst drugs deed. Maar ik weet niet zo goed of ik drugs een toevoeging aan mijn leven vind. Bekijk het zo, soms heb je een extreem leuke avond. Maar ligt het dan aan de avond, of aan de drugs dat deze zo geslaagd is? Geen idee. Ik heb er zelf niet echt een antwoord over. 

Ik vind het overigens niet moeilijk om mijn grenzen aan te geven. Maar ze verdwijnen gewoon. Bijvoorbeeld, ik ben een groot fan van coke. Ik kan dan tien keer van tevoren aangeven op een avond dat ik niet ga nakken. Maar na vier glazen denk ik toch: ‘Mwah, eigenlijk wel zin in.’ Ik ben momenteel in Portugal, en daar zie je dat drugs volledig zijn gedecriminaliseerd. Het aantal heroineverslaafden is hierdoor enorm teruggeloven. En bedenk maar dat dit een ontzettend groot probleem was. Nederland zou hier denk ik nog van kunnen leren. Ook al moet ik zeggen, we zijn al vrij progressief. En ik heb hier natuurlijk geen onderzoek naar gedaan, dus ik heb de wijsheid niet in pacht.’