Skip to main content

‘De hoeveelheid liefde die vrijkwam toen ik voor het eerst drugs nam, was heel bijzonder’

Ik heb zeker ervaring met drugs. Het varieert nogal bij mij hoe vaak ik drugs gebruik. Dat kan soms wekelijks zijn, en soms maandelijks. Nooit jaarlijks. Ik was zestien toen ik voor het eerst gebruikte, en stond op het festival Volt. We waren met een hele grote vriendengroep waarvan het gros ouder was dan ik. Dat voelde heel prima, heel vertrouwd. Mijn leukste keer, was denk ik wel die eerste keer. Er kwam zoveel liefde vrij, en ik raakte bekend met allemaal nieuwe gevoelens. Dat was wel echt heel bijzonder. 

Ik kan denk ik heel veel drugs aan, en ik me dus heel lekker voelen hierbij. De keerzijde is dat het nooit een keer normaal kan zijn. Het is altijd best veel. Ik vind het huidige beleid eigenlijk wel prima. Je komt zo makkelijk aan drugs, ze weten heus wel wat er allemaal speelt. Je kan harddrugs natuurlijk niet bij de normale coffeeshop halen, maar het wordt prima gedoogd als je het in normale mate neemt. Van mij hoeft het dan ook niet per se gelegaliseerd te worden. Zeker nu er een steeds grotere groep jongeren aan de coke en de pillen, en de speed zit. Dan loopt het denk ik echt uit de klauwen. Ik denk dat dat dus wel dom zou zijn.