Skip to main content

‘Ik denk dat legaliseren voor nu nog een droombeeld is’

‘Mijn allerleukste moment met drugs was ongetwijfeld Awakenings. We kwamen net terug van eindexamenreis, en hadden nog een festival gepland voordat we gingen studeren en elkaar (mijn maatjes en ik) minder zouden gaan zien. We hebben toen XTC gedaan, en het was een super leuke dag. Insane. Het was lekker weer, de artiesten waren gaaf. Die ervaring staat met stipt op 1. Ik vind het niet moeilijk om mijn grenzen aan te geven, alleen met blowen heb ik daar misschien een beetje last van. Cocaine ben ik bijvoorbeeld geen fan van, dus daar kan ik makkelijk mijn grenzen in aangeven. Maar ook XTC gebruik ik maar een keer in de vier maanden, anders vind ik de ervaring niet leuk. Misschien wordt deze mening lichtelijk aangetast als ik dronken ben. Maar over het algemeen weet ik precies welke drugs ik leuk vind en welke niet. 

Het drugsbeleid is best veelzijdig. Het wietbeleid is natuurlijk een grapje. Er worden zoveel kansen laten liggen doordat het telen van wiet illegaal is, maar verkopen wel. Dat is echt een gemiste kans. Maar of we progressiever in de wedstrijd moeten zitten? Ja en nee. Ik denk dat een drug als XTC toch wel gebruikt gaat worden. Dat is ook niet zo schadelijk, en je raakt er niet makkelijk verslaafd aan. Bovendien scheelt dat een hoop chemisch afval. Maar als je het gaat legaliseren, moet er goed naar gekeken worden. Want momenteel wordt alcoholverkoop nu moeilijker gemaakt, en roken steeds duurder. Dan kun je natuurlijk wel gaan opperen om in de tussentijd XTC te gaan legaliseren- maar is dat realistisch? Stel je voor dat Rutte dat ‘s ochtends op de agenda gooit. Dan krijg je zoveel weerstand. Ik denk ook dat er niet genoeg animo voor is. Er zitten hier en daar wat liberale jonge mensen, en af en toe een wat oudere die denkt: Naja, het kan ook anders. Maar om het over de streep te trekken. Ik denk dat dat voor nu een beetje een droombeeld is.’