Skip to main content

‘Van coke merkte ik dat ik introvert werd, terwijl ik van mezelf hartstikke extrovert ben’ 

‘Toen ik in Amsterdam kwam wonen, heb ik een paar keer een pilletje gebruikt. Dat vond ik echt vreselijk. Ik ben daar daarom ook heel snel mee gestopt. Daarna heb ik een tijdje cocaïne gebruikt. Dat vond ik eigenlijk wel lekker. Vooral vanwege het feit dat je hiermee controle houdt. Maar op een gegeven moment sloeg ik daar ook een beetje in door, en nu houd ik het lekker bij alcohol. Mijn ervaringen waren namelijk niet altijd leuk met drugs op. IK merkte dat ik bijvoorbeeld vaak introvert werd, terwijl ik van mezelf juist hartstikke extrovert ben. 

Maat houden vind ik alleen moeilijk als ik alcohol drink. Verder vind ik het niet zo moeilijk. Ik ben bijvoorbeeld ook van de een op de andere dag gestopt met sigaretjes. Als ik kijk naar het Nederlandse beleid, mag het van mij echt wel wat progressiever. Momenteel mag je wiet niet kweken, maar wel verkopen. Dat is vrij onlogisch. Al zijn er wel een paar mannetjes die ik ken die zo hun huur betalen. Maar op zich, misschien kan je criminaliteit en aanslagen wel terugdringen door wat vrijer te zijn met wet- en regelgeving. Wie weet helpt dat. ‘