Skip to main content

‘Doordat ik de spacecake eigenlijk heel lekker vond, nam ik er ook meteen teveel van’

Ik heb persoonlijk niet echt ervaring met drugs. Een keer heb ik spacecake gegeten toen ik ongeveer twintig was. We deden dat destijds met meerdere vrienden, en zij hadden allemaal meer ervaring. Voor mij was het echt de eerste keer. Uiteindelijk heb ik hier best veel van gegeten, omdat de cake eigenlijk best wel lekker was. Maar dat maakte de ervaring minder leuk, omdat dit resulteerde in dat ik boven de pot hing. Ik heb er dus niet echt van genoten, en daarna nooit meer echt gedaan.

Dat betekent echter niet dat ik het moeilijk vind om grenzen aan te geven. Ik doe zelf geen drugs, maar met alcohol geldt bijvoorbeeld: als ik niet meer wil, dan geef ik dat gewoon aan. Ik stop gewoon als ik het gevoel heb dat ik genoeg heb gehad. Daarom snap ik het huidige beleid ook niet zo goed. Het mag wel weer eens worden ge-update. Een tijd geleden is softdrugs gelegaliseerd, maar er zitten veel haken en ogen aan het beleid. Er zou toch een manier zijn om een ideale situatie te creëren voor de inkoper, verkoper, en koper? En het mag nog wel een stuk progressiever, kijk bijvoorbeeld naar de criminaliteit rondom harddrugs. Dat zou je kunnen wegnemen door bijvoorbeeld deze drugs te legaliseren. Hierdoor heb je naar mijn idee ook veel beter zicht op verslaving, je hebt veel meer scherp wie de gebruiker is wat hij consumeert. Het zou fijn zijn als we drugs op een normale manier aan de man kunnen brengen.