Skip to main content

‘Ik heb ontdekt hoe breekbaar én stuurbaar de geest is’

‘Vroeger was ik onwijs verlegen, een eigenschap die werd versterkt toen ik op mijn vijftiende begon met blowen. Dit nam ook mijn ambities weg. Andere drugs, zoals XTC, hielpen mij juist om losser te worden. In mijn studententijd begon ik te experimenteren met harddrugs. Ik woonde in die tijd op een industrieterrein; de perfecte plek voor huisfeestjes. Elk weekend kwamen de draaitafels binnen. Ik heb er een hechte vriendengroep aan overgehouden. Inmiddels gebruik ik voornamelijk psychedelische drugs zoals LSD, DMT, 5-MeO-DMT en 2CB, maar ook plantaardige middelen zoals ayahuasca, San Pedro en paddo’s. Deze kunnen je helpen om jezelf beter te begrijpen. Elke trip maakt me wijzer. Ik heb ontdekt hoe breekbaar én stuurbaar de geest is.  

DMT maak ik zelf. Ik had er vroeger over gelezen, maar kon het nergens krijgen. Vorig jaar kwam ik erachter dat DMT erg goed met LSD combineert. Ik ga dan het liefst het bos in met vrienden, goede wijn en muziek. Na inname verdwijnen de ‘filters’ en zie je alles in ultra-ultra HD. Het is moeilijk uit te leggen, maar de combinatie LSD en DMT maakt de ervaring digitaal; je ziet de pixels. En waar DMT je andere dimensies laat zien, brengt 5-MeO-DMT je daar voorbij. Ik ben ook een keer alleen het bos in gegaan met mescaline van San Pedro, dit was een bijzondere ervaring die mij veel heeft geleerd over mijzelf.           

Ondanks dat je voorzichtig moet zijn met psychedelische drugs (vooral met LSD en DMT), kan ik het bijna iedereen aanraden. Hoe meer mensen verantwoord drugs gebruiken, hoe minder er een taboe op heerst. Al vraag ik mij af of er echt nog een stigma op het gebruik zit, behalve in de politiek. Het liefst deel ik mijn ervaringen met de hele wereld, toch doe ik dit hier liever anoniem. Ik leef best wel in het hier-en-nu. Alles wat op het internet staat, blijft vindbaar. Daarbij wil ik werk en privé gescheiden houden. Ik ben een chaoot. Wat als ik een afspraak met een klant vergeet, wordt dit dan meteen gekoppeld aan mijn recreatief drugsgebruik? Ik zou zelf ook geneigd zijn dat te doen, zo zit de mens nou eenmaal in elkaar.

*De naam van de geïnterviewde is bij de redactie bekend, maar deze persoon wilde om privacyredenen graag anoniem meewerken.