Skip to main content

‘Ik heb nooit gebruikt, maar ik ken wel het gevoel van het opvullen van een leegte’

Ik heb zelf geen ervaring met drugs, maar ik zie het als een manier om uit de ellende te ontsnappen. Een verdovend element. Het hoeft niet eens drugs te zijn, je kan ook door middel van alcohol, seks, of excessief koopgedrag verdoven. Het is allemaal een manier om een leegte te vullen die je van binnen voelt. Ik heb zelf nooit geëxperimenteerd met drugs omdat ik de controle wil houden. Daardoor heb ik nooit gebruikt. Maar ik ken wel het gevoel van het vullen van de leegte. Toen mijn vader en broer in een korte periode zijn overleden, ben ik heel veel kleding gaan kopen. Elke week stond ik in de Bijenkorf. Ik moest iets doen om te verdoven. 

Ik weet niet zo goed wat het huidige drugsbeleid is, behalve dat ik altijd hoor dat het redelijk progressief is ten opzichte van het buitenland. Ik ben niet zo’n voorstander van legaliseren. Niet zozeer om de drugs, maar de praktijken hierom heen. Als we nog progressiever worden, dan hebben we een aanzuigende werking voor mensen die binnen de mazen van de wet willen werken. Dat zie je al een beetje met die wietplantages, waar laatst nog een villa is opgerold. Ik weet niet of dat nou het optimale scenario is.’