Skip to main content

‘Heerlijk, even een dagje hersendood voor pampus liggen, en dan weer terug de realiteit in’

Waarom ik dit interview anoniem wil doen? Dat komt door mijn ouders; mijn moeder heeft totaal geen ervaring met drugs en mijn vader is moslim. Als hij wist dat ik drugs gebruik, dan zou hij denken dat ik naar de hel ga. In mijn jeugd heb ik ervaren dat er best een aantal dingen zijn die ik kon oprekken, waardoor zij vrijer gingen denken. Maar in dit geval geldt dat niet. Een voorbeeld hiervan is dat mijn tantes lesbisch zijn, maar er is geen discussie over of zij wel of niet in de hel komen. Daaraan merk ik dat mijn ouders vrij denken, maar wat betreft drugs is er nog niemand binnen de familie geweest die zich heeft uitgesproken. De reden dat ik dat ook niet doe, is omdat ik niet wil dat ze zich bekommeren om mijn lot, of ik wel in de hemel kom. 

Toch houd ik wel van drugs, ik ben groot fan van psychedelica en dan specifiek LSD. Ik gebruik deze drug om even te kunnen resetten. Vaak gebruik ik het alleen. Ik vind het heerlijk om in bed te liggen en getransporteerd te worden naar een andere wereld. Als je overwerkt bent of er even doorheen zit, heeft LSD voor mij vaak een openbarend effect. Even een dagje hersendood voor pampus liggen, en dan weer terug de realiteit in. Ik begon niet zomaar met LSD. Ik gebruikte eerst truffels als opstapje, omdat het effect daarvan schijnbaar minder heftig zou zijn. Nadat ik dat een tijdje gebruikt had, was ik klaar voor de volgende stap. Zeker in de lockdown heeft het ook tegen de verveling geholpen. Ik voel me er dan ook totaal niet schuldig over tegenover mijn ouders. Het is voor mij een fijne manier om te kunnen ontspannen. Zolang zij er maar niets vanaf weten – hoezo zou ik me dan zorgen maken?