Skip to main content

‘De stad wordt alleen maar viezer en onveiliger van drugstoeristen’ 

‘Ik drink eigenlijk elk weekend, maar nooit doordeweeks. Behalve als ik af en toe vrienden op een dinsdag zie, en we dan iets drinken. Met drugs is dat anders, daarvoor moet er een goede reden zijn, zoals een feestje. Ik blow wel af en toe in het weekend. Het leuke aan drugs is, dat je er verschillende ervaringen van krijgt. Bij alcohol word je altijd wat gezelliger, en socialer. Maar veel variatie is er niet. Met drugs kun je echt experimenteren. Ik weet nog wel dat ik voor het eerst MDMA deed op een festival. Dat was echt super leuk. 

Ik denk dat de politiek hier overduidelijk beter is ingericht dan in mijn eigen land (Rusland). Wat ik alleen niet begrijp is het productieproces in Nederland. Ik hoorde dat je hier wel wiet mag verkopen, en op zak hebben. Maar je mag het niet kweken? Waar slaat dat op? Ik denk dat de staat er goed aan zou doen om zelf wiet te produceren. Dat zou een grote verbetering zijn. Iets anders wat me stoort aan het Nederlandse beleid, is de klemtoon op buitenlandse toeristen. Al die lamme mensen in de stad, dat is toch geen gezicht. De stad wordt er alleen maar viezer en onveiliger van. Ik ben het dan ook eens met het voorstel dat toeristen niet zomaar drugs mogen aanschaffen, tenzij je een verblijfsvergunning hebt. Dit zou beter zijn voor Amsterdam. Dat we zo’n grote muziekindustrie hebben, is fantastisch. Maar al die dronken toeristen op straat lijken me niet nodig.’