Skip to main content
Antonio FINAL

‘…wie drugs veroordeelt zonder er iets van af te weten, ik zou zeggen: probeer het eerst een keer. Dan kun je daarna altijd nog je oordeel vellen’

‘Mijn eerste harddrugs ervaring was met cocaïne. Ik zat in een bandje en de broer van een van de bandleden liet me voor het eerst cocaïne proeven. Hij zei: hier ga je veel beter van drummen. Vanaf dat moment gingen we vol gas oefenen inderdaad!

Ik heb moeite gehad om drugs in balans te krijgen, maar ben er inmiddels achter gekomen dat ze alleen goed werken als ze een toevoeging zijn op de situatie. Inmiddels heb ik het balanceren wel onder de knie. Ook heb ik zoveel van drugs geleerd; vooral om met allerlei emoties en staten van bewustzijn om te kunnen gaan. Ik hou van hasj, coke, goede XTC en als ik met één – of meerdere – geweldige vrouwen ben, geef me dan maar pure MDMA.

Ik stoor me al jaren aan het beleid in Nederland. Ik heb veel vrienden in de horeca en heb ook in meerdere coffeeshops gewerkt. Buitenlandse vrienden uitleggen dat drugs illegaal worden ingekocht en legaal worden verkocht? Daar snappen ze niks van. Wie wel trouwens? Ik vind bovendien ook dat sommige drugs gelegaliseerd mogen worden. XTC is bijvoorbeeld helemaal niet zo slecht voor je. Het is een uitstekend middel om weer de blijheid in het leven te ervaren.

Ik zit hier om het taboe omtrent drugs te doorbreken. Want het is niet zo erg als je een pilletje of een snuifje neemt met vrienden. Ik denk dat alcohol en roken een veel groter probleem zijn in de maatschappij. En wie drugs veroordeelt zonder er iets van af te weten, ik zou zeggen: probeer het eerst een keer. Dan kun je daarna altijd nog je oordeel vellen.’