Skip to main content

‘Zodra ik psychedelica probeerde, besefte ik: wow, dit is echt geestverruimend’

‘Op school werd mij geleerd: als je drugs neemt, word je vanzelf verslaafd. Alcohol werd als acceptabel gezien, terwijl de effecten daarvan veel negatiever zijn geweest op mij. Ik heb psoriasis en PDS en allebei die aandoeningen hebben door de jaren heen geleden onder mijn alcoholgebruik.

Opgroeiend in de UK – waar overmatig drankgebruik is genormaliseerd – zat ik in een flatje met mensen die meestal dronken waren. Volkomen deprimerend. Toen vertrok ik naar Spanje, waar ik eindigde op een psychedelische cactusboerderij. Zodra ik psychedelica probeerde, besefte ik: wow, dit is echt geestverruimend. Ik begon mezelf op een andere manier te analyseren. Ik zag mijn tekortkomingen, mijn fouten en onzekerheden en ook hoe ik die kon aanspreken. Dat heeft me op een heel ander pad gebracht.

Een paar jaar geleden heb ik een bedrijf opgezet voor de eerste legale vorm van microdoseren. Ik gebruik deze supplementen zelf ook en de positieve effecten zijn opmerkelijk. Ik voel een groot verschil in creativiteit en in de balans in mijn stemmingen. Het heeft ook een voordelig effect op mijn interacties met anderen – vriendschappen, relaties, zakelijke contacten en kennissen.

Op drugs rust al zo lang een taboe… Ze maken ons wijs dat we er niet over kunnen praten en dat gebruikers zich zouden moeten schamen. Terwijl het echt een minderheid is die in de problemen raakt. Ik denk dat het belangrijk is om te laten zien dat er gezonde en goed functionerende volwassenen zijn die drugs gebruiken als een nuttig hulpmiddel. En niet alleen voor spirituele doeleinden, maar ook omdat het gewoon goed voelt – en omdat het gezond is om af en toe stoom af te blazen.

Ik heb vrienden die iedere dag drinken en doodongelukkig zijn. Ze hebben mentale problemen die ze moeilijk onder ogen kunnen komen. Mijn ervaring met mensen die drugs op een bewuste manier gebruiken is juist dat ze een deur openen naar zelfontplooiing. Volgens mijn Smartwatch is mijn metabolische leeftijd 20. Ik werk hard, eet gezond en sport fanatiek. Ik denk dat dat wel het bewijs is dat je als drugsgebruiker succesvol en gezond kunt zijn.’