Skip to main content

‘Stel, de hele ‘War on Drugs’ had niet bestaan, hadden meer mensen geholpen kunnen worden. Dan hadden wij bijvoorbeeld al zoveel verder kunnen zijn op wetenschappelijk gebied wat betreft medicinaal drugsgebruik’

‘Een trauma staart je continu aan. En wat doen we dan: we blokkeren. Je gaat op overlevingsstand. Een trauma is een natuurlijke gebeurtenis, dus ik vind dat je het ook op een natuurlijke manier moet behandelen, en dus niet met antidepressiva. Ik was enorm geblokkeerd en kreeg weinig mee van het leven mee. Daarom ben ik een half jaar geleden begonnen met het microdoseren van truffels. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn trauma’s recht in de ogen aan durfde te kijken, en mijn trauma’s mij. Alles wat geblokkeerd is in je hersenen wordt weer opengezet. Het heeft mij weer prikkels en emoties laten voelen. Het kwam weer echt binnen, hele bizarre ervaring was dat. 

Toen ik 17 jaar oud was heb ik een heftig auto ongeluk gehad en daardoor een hele zware hersenschudding opgelopen. Een zuster- die overigens een bekende van mij was – vertelde mij dat ik niet de voorgeschreven medicatie moest nemen, maar wiet moest gaan gebruiken. Met akkoord van mijn ouders ben ik medicinale wiet gaan gebruiken voor mijn hersenschudding. Je geeft je hersenen geen rust door ze vol te stoppen met zware synthetische medicijnen. Je hersenen zijn namelijk een bewegende spier maar ook een denkorgaan, beide moeten rust krijgen. Drie maanden later zat ik weer braaf in de schoolbanken, terwijl het herstel van een zware hersenschudding wel een jaar kan duren. 

Ik vind dat natuurlijke drugs meer gebruikt zouden moeten worden in combinatie met therapieën. Het stigma omtrent dit onderwerp houdt de kracht van deze producten echt ongelooflijk tegen. Stel, de hele ‘War on Drugs’ had niet bestaan, hadden meer mensen geholpen kunnen worden. Dan hadden wij bijvoorbeeld al zoveel verder kunnen zijn op wetenschappelijk gebied wat betreft medicinaal drugsgebruik. 

Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook dol op een wijntje. Maar betreft alle ‘dronkaards’ die een negatieve mening over drugs hebben kan ik zeggen: jullie zijn de grootste hypocrieten van onze samenleving. Daar geloof ik heilig in.’