Skip to main content

‘Door de paddo’s keerde ik naar binnen en voelde ik mijn diepste verlangens in mijn hart; daar wilde ik naar luisteren’

‘Veel mensen denken bij drugs direct aan XTC, coke of speed. Terwijl er naast synthetische middelen ook plantaardige middelen zijn. Deze hebben een totaal andere werking. Psychedelische drugs kunnen bijvoorbeeld blokkades in je lichaam opheffen.

Op mijn 29e gebruikte ik voor het eerst LSD, samen met mijn toenmalige vriendin. Onze relatie ging al een tijd niet goed. Door de LSD kon ik haar in diepere lagen zien. Ik zag dus niet alleen haar lichaam, maar voelde ook haar innerlijke pijn. Als ik haar aanraakte, kwam deze pijn vrij. Dat was bijzonder om te ervaren. Tijdens onze trip zagen we beter in waar we tegenaan liepen in de relatie en realiseerden ons dat we elkaar los moesten laten. Er ontstond ruimte voor liefde, acceptatie en een goed gesprek. We zijn dan ook als vrienden uit elkaar gegaan.  

In die periode raakte ik ook mijn baan en huis kwijt. Niet de beste tijd van mijn leven, ik wist niet goed welke kant ik op wilde. Ik heb drie dagen gevast, nam paddo’s en ging het bos in. Tijdens mijn trip zag ik mijzelf, maar dan een hele blije versie. Ik straalde aan alle kanten. Ik besefte mij ineens wat ik met mijn leven wilde en dat was vooral niet langer stilstaan. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar keuzes maakt in je leven en risico’s durft te nemen. Door de paddo’s keerde ik naar binnen en voelde ik mijn diepste verlangens in mijn hart; daar wilde ik naar luisteren. Opnieuw durfde ik los te laten en door te pakken.

Inmiddels help ik als holistisch coach anderen ook met hun heling. Op allerlei manieren gaan we aan de slag om te werken aan de mentale blokkades in het lichaam. Als iemand ervoor openstaat, dan geef ik ook advies over de werking van een microdosis psychedelische drugs. Dat helpt je soms om nog beter te luisteren naar je lichaam en geest.’