Skip to main content

‘Ik kreeg er zo’n geweldig gevoel van, alles was prachtig, iedereen was lief… Het was heerlijk’

‘Ik groeide niet op in een omgeving waar veel werd gebruikt, maar de wereld was toen ook een stukje kleiner. Er was geen social media, dus je had alleen je eigen kring. Op school werd er toen alleen maar geblowd. Mijn ouders hebben mij nooit iets verboden. Dat hebben ze bewust gedaan zodat ik niks stiekem zou doen. Best slim, want dit heb ik dan ook nooit gedaan. We spraken er altijd open en eerlijk over, waardoor ze toch nog een beetje zicht hielden op wat ik deed. 

Ik heb niet per se veel drugs gebruikt in mijn leven, maar natuurlijk heb ik er wel mee geëxperimenteerd. Ik probeerde dan ook vrij laat voor het eerst harddrugs: pas toen ik begon met werken in een nachtclub, daar was het vrij normaal. Het was een geïnformeerde keuze. De eerste keer dat ik een pilletje nam is mij het meest bijgebleven: ik kreeg er zo’n geweldig gevoel van, alles was prachtig, iedereen was lief… Het was heerlijk. 

Zelf was ik begin twintig toen ik met drugs in contact kwam, maar ik merk dat de leeftijd steeds meer daalt. Dit vind ik best zorgelijk. Ik hoop vooral dat deze generatie zich goed laat informeren en dat hiervoor vanuit scholen en de overheid initiatieven worden opgezet. Ik ben voor een gereguleerd drugsbeleid, maar ik vind wel dat er een strenge controle op leeftijd moet komen. Ik weet het, ik ben zelf ook jong geweest, maar het is echt niet goed voor de ontwikkeling van je hersenen en gezondheid.’