Skip to main content

‘Door lichamelijk bepaalde emoties los te laten tijdens een trip, onthoudt het lichaam het gevoel, zodat ik daar in het dagelijkse leven gemakkelijk bij kan. Dit helpt me enorm bij het verwerken van trauma’s’

‘Uit nieuwsgierigheid kwam ik in contact met drugs. Toen ik mijn eerste joint rookte en de lichamelijke sensaties ervaarde, wilde mijn geest meer ontdekken. Elk middel dat ik probeerde, had op een andere manier invloed op mijn lichaam en geest. Door bewust te onderzoeken wat er met me gebeurde, gaf elke ervaring me meer bewustzijn en vertrouwen om me over te geven aan een middel van hogere intensiteit. Tijdens deze zoektocht merkte ik dat ik een voorkeur heb voor psychedelische middelen. Ze brengen me in een staat van zijn die niet wordt beïnvloed door mijn ego en waar ik meer emoties in mijn lichaam kan voelen.

Mijn meest invloedrijke trip was op LSD. Mijn gedachten creëerden een verhaal waarin mijn moeder was overleden. Dat maakte me ongelofelijk verdrietig. Ik koester nog veel wrok tegen haar en door dit plotselinge verdriet te voelen over haar fictieve dood lukte het me om haar meer te waarderen. Het was alsof ik in haar lichaam dook en haar leven leidde.

Op de een of andere manier vond ik door de LSD de laatste puzzelstukjes die ontbraken door mijn ervaringen met haar en zo kon ik de puzzel afmaken. Toen ik zag wat ze had meegemaakt, kreeg ik gevoelens van medeleven. Daarna hoorde ik een zeer zorgzame vrouwelijke stem die zei: “Het is tijd dat je het loslaat.” Dat heeft me zo geraakt. Ik raakte in paniek en moest ademhalingsoefeningen doen om te kalmeren. Tijdens de trip voelde ik een overweldigende liefde voor haar, maar toen ik landde, kwamen de gevoelens van wrok weer terug. Het maakte me nieuwsgierig naar de redenen waarom ik die liefde niet meer voor haar kon voelen. Sindsdien ben ik op zoek naar manieren om deze liefde die ik voor haar voel meer aandacht te geven en haar te accepteren. Deze acceptatie ervaar ik vooral op een lichamelijke manier, mentaal is het nog steeds moeilijk om echt onvoorwaardelijk van haar te houden.

Het leerde me dat het lichaam dingen onthoudt. Alsof er tijdens die trip iets werd ontgrendeld. Door lichamelijk bepaalde emoties los te laten tijdens een trip, onthoudt het lichaam het gevoel, zodat ik daar in het dagelijkse leven gemakkelijk bij kan. Dit helpt me enorm bij het verwerken van trauma’s.’