Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Christophorus Elfez (36)

By januari 8, 2021mei 6th, 2021No Comments

‘Ik denk dat drugs een flinke impact kunnen hebben op mensen omdat ze beter met hun emoties leren omgaan’

Mijn eerste ervaring met drugs was zo mooi… Want: het was met mensen die ik al jaren kende. Later, toen ik 23 was, nam ik voor het eerst LSD, iets waar ik nog steeds groot fan van ben. Ik belde mijn ouders op en zei: ‘Nu voel ik me precies als toen ik 6 was!’ Aan de telefoon waren zij natuurlijk voornamelijk bezorgd dat ik acid had genomen, maar ik moest ze gewoon laten weten hoe blij ik was om me voor even weer kind te voelen. 

Ik denk dat drugs een flinke impact kunnen hebben op mensen omdat ze beter met hun emoties leren omgaan. Maar ook op sociaal vlak helpen drugs: als je je wat oncomfortabel voelt bij iemand helpt een glaasje wijn of een lijntje coke of 3-MMC. Introverte mensen worden extraverter, dus bij mij haalt het een barrière weg. Ook geeft het me veel energie: als ik dagenlang wakker moet zijn om een project af te ronden, een feest op te zetten en tegelijkertijd nog naar een meeting te gaan – en me daar helemaal oké mee moet voelen – geven drugs mij de energie die ik nodig heb.

Het beleid in Nederland zie ik vooral als vriendjespolitiek. We leven in een land waar veel omzet wordt gedraaid als het gaat om synthetische en illegale drugs. Dat gaat dan door de havens van Rotterdam en er zijn veel mensen die daarvan profiteren. Wat ik verder jammer vind is dat er weinig aandacht of ruimte is voor medicijnen waarmee je de hormonale disbalans in je lichaam na drugsgebruik terug kan brengen. Heel gek: het lijkt soms of de regels voor dat soort medicijnen nog strenger zijn dan voor de drugs die schijnbaar zo slecht voor je zijn.