Skip to main content

Cocaïne (cocaïnehydrochloride) oftewel coke is een van de populairste drugs ter wereld. Het geeft je een enorme ego-boost: energie, gespreksstof en eigendunk voor twee. Geen wonder dat menige celebrity, finance figuur of politicus er mee weg loopt. Je kunt er namelijk ook nog eens redelijk goed mee functioneren. Het is in Nederland redelijk genormaliseerd. De adder onder het gras is alleen dat het behoorlijk verslavend is. Zelfs wanneer je denkt het allemaal onder controle te hebben, krijg je al gauw iedere keer dat je een borrel op hebt zin om te snuiven. Daarom wordt het deskundigen ook wel een ‘sluipschutter’ genoemd.

Coke is een kristalachtig poeder dat vooral gesnoven wordt. Het smaakt wat bitter en je neus en verhemelte kunnen erdoor verdoofd raken. Het komt van in de bladeren van de cocaplant, die vooral in Zuid-Amerika groeit. Doordat het vrijwel overal ter wereld illegaal is en over veel landsgrenzen moet worden gesmokkeld, kleeft er veel bloed aan. Verwacht dus geen fair-trade cocaïne, want die bestaat niet. Voor High Human Christophorus Elfez heeft coke een sociale werking: ‘Als je je wat oncomfortabel voelt bij iemand helpt een glaasje wijn of een lijntje coke. Introverte mensen worden extraverter, dus bij mij haalt het een barrière weg.’


Cocaïne staat op nummer 5 van de 20 in de drug-harm index van professor David Nutt. Het is dus relatief onschuldig. Toch zijn drugs nooit zonder risico. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.

°) Highhumans.com is een platform waarin ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans confessies zijn persoonlijk en subjectief.    

Leave a Reply