Skip to main content

Education

Het aanbod aan drugsvoorlichting is momenteel schaars, en High Humans wil hier een verschil in maken door zoveel mogelijk informatie aan te bieden. Antwoord geven op jouw vragen. Op deze pagina vind je artikelen, content en informatie over drugs, op basis van ervaringsdeskundigen en professionals.

‘Koen op zoek naar educatie’ I

In de eerste opname van een nieuw programma, genaamd ‘Koen op zoek naar educatie’, gaat Koen Pieter van Dijk, ook bekend als Koen Kardashian, op zoek naar mensen die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van jongeren.

‘Koen op zoek naar educatie’ II

 In de tweede editie gaat Koen in gesprek met Julie en Saskia (beide 15), waarbij zij onder meer ingaan op onderwerpen als voorlichting op middelbare scholen en groepsdruk. Hoe is het om op jonge leeftijd om te gaan met alcohol en drugs? 

‘Koen op zoek naar educatie’ Extra Aflevering

In deze extra aflevering van ons programma ‘Koen op zoek naar educatie’ vertelt Koen dat hij zichzelf recentelijk weer heeft teruggevonden in Zuid-Afrika, na een heftige afkickperiode. We blikken in deze aflevering terug op een eerder en niet uitgezonden interview met clubeigenaar Pieter de Kroon, onder meer bekend van The Chicago Club. In deze video wordt onder andere gesproken over drugsgebruik in de club en de veiligheid van de bezoekers, een onderwerp waar Koen zich de komende maanden verder voor in gaat zetten.

‘Koen op zoek naar educatie’ III

In de nieuwe aflevering van ‘Koen op zoek naar educatie’ mag Koen onderzoeksjournalist Tom Kiel het hemd vragen over drugs, een onderwerp waar hij al jaren graag over schrijft, waaronder voor Vice. Daarnaast geeft hij al jaren drugsvoorlichting. Hoe heeft hij zijn mening over drugs zo scherp weten te vormen, en hoe reageert zijn eigen omgeving hier op?

‘Koen op zoek naar educatie’ IIII

In deze aflevering gaat Koen in gesprek met neuroloog Chris van der Linden. Ben jij benieuwd wat drugs nou precies doen met je hersenen? Check dan nu de nieuwe aflevering!

Wil je zien: De beste films over drugs

Grote kans dat je Scarface wel kent, maar wellicht kunnen wij je nog verrassen met onze selectie van films over drugs. Een uitgebreid aanbod voor een avondje relaxen:

Kijktips: De beste documentaires voor jou op een rijtje gezet!

Documentaires zijn er om je blik te verbreden. Ze kunnen spraakmakend, informatief of vermakelijk zijn. Wij hebben een rijtje opgesteld van de beste documentaires op het gebied van drugs en verslaving.

Moet je horen: 5 podcasts over drugs

Podcasts over narcotica genoeg. Deze zijn de moeite van het luisteren écht waard.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag, suggestie of idee om onze educatiepagina te verbeteren, laat dan hieronder een bericht achter!