Skip to main content
LIFESTYLE

Een kwarteeuw nadat het legendarische Trainspotting in de bioscopen verscheen, komt er nu een koffietafelboek uit

De verwarring kan snel ontstaan, want wat is in Godsnaam saaier dan een film over treinen kijken? Maar vergis je niet, want de cultfilm Trainspotting weet al 25 jaar menig kijker zijn hart te veroveren, door een mix van komedie en tragedie feilloos te combineren. 

 

Het verhaal draait om een vriendengroep die kampt met een heroïneverslaving, en volgt in het specifiek het narratief van Mark ‘Rent Boy’ Renton– prachtig vertaald door een overtuigende Ewan Mcgregor. Tijdens de film worden de schrijnende aspecten die de verslaving met zich meebrengt pijnlijk zichtbaar, maar regisseur Danny Boyle weet de kijker zijn aandacht vast te houden door op de juiste momenten een vleugje humor toe te voegen. 

 

Als eerbetoon aan het succes van de film over deze Schotse jeugdbende, wordt dan nu #25 uitgebracht, een verzamelobject voor de liefhebber. Het enige kritiekpuntje op het uitbrengen van het jubileumboek, een boek voor menig persoon die verzot is op dit specifieke filmgenre, is dat het niet volledig in lijn is met de boodschap van de film zelf, het boek zou te ‘glossy’ zijn. Dat zou de pret voor de fan echter niet mogen drukken. 

Leave a Reply