Skip to main content

‘Een trip is voor mij meestal een individuele reis. Omringd zijn door vrienden kan daar onderdeel van uitmaken en toch blijft het een ding voor mezelf. Zeker als ik iets te verwerken heb’

‘Bij familieleden die ver weg staan van alles wat met drugs te maken heeft, ben ik niet altijd open over mijn gebruik. Het zou me dan te veel moeite kosten om uit te leggen waarom ik daarvoor kies. Dit project kan daarbij wellicht bij helpen.

Ik gebruik drugs om het leven soms even niet te serieus te nemen. We leven in een complex construct waarin we soms klem zitten. Drugs helpen mij op zulke momenten daarvan los te komen en het leven door een andere bril te zien. Het perspectief op de wereld verandert met drugs en dat kan heel waardevol zijn. Het stelt me in staat afstand te nemen van mijn eigen blik en open te staan voor andere visies. Zo heb ik bijvoorbeeld de band met mijn vader weten te versterken door een tripervaring. Opeens stond ik in zijn schoenen en kon ik zien waarom dingen gebeurd zijn zoals ze zijn. Ik kon begrijpen en accepteren waarom hij me op jonge leeftijd had verlaten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn aandacht kan richten op het aangaan van de vader-zoon relatie die we wél hebben

Een trip is voor mij meestal een individuele reis. Omringd zijn door vrienden kan daar onderdeel van uitmaken en toch blijft het een ding voor mezelf. Zeker als ik iets te verwerken heb. Dat kan midden op de dansvloer zijn, dan sluit ik m’n ogen en mediteer op dat wat ik dan wil verwerken. Uiteindelijk kom ik vaak terug bij dezelfde boodschap: dat we met zijn alle deel uitmaken van hetzelfde wiel en het draaien ervan een feest mag zijn. Het wiel blijft rollen zolang het blijft onderhouden. Dat idee heeft me een stuk bescheidener gemaakt naar mijn footprint op deze wereld. We zijn hier op deze planeet om er een feestje van te maken. Laten we daar een duurzaam feestje van maken!’