Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Elena Zanchetta (26)

By oktober 2, 2020mei 6th, 2021No Comments

‘We waren allebei geïnteresseerd in de wereld van drugs als een soort ondersteuningssysteem voor levensvragen waar we zelf niet bij konden, om nieuwe inzichten en perspectieven te krijgen’

‘Mijn familie is altijd erg conservatief geweest met betrekking tot drugs, zelfs roken was geen optie. Pas nadat ik naar de VS was verhuisd kwam het ter sprake. Ik had toen een vriend die veel wiet gebruikte en ik deed af en toe met hem mee. Ik vond het echter niet zo leuk omdat het me sloom maakte.

We waren allebei geïnteresseerd in de wereld van drugs als een soort ondersteuningssysteem voor levensvragen waar we zelf niet bij konden, om nieuwe inzichten en perspectieven te krijgen. Ik vond het geweldig om daarvoor LSD te gebruiken. Ik kon zowel mijn buiten- als binnenwereld veel gevoeliger ervaren, als een augmented reality. Die versterkte zintuigen hielden me vast aan het heden en ondersteunden me om verder te kijken dan de overtuigingen en excuses die me in een hun greep hielden.

Dit was het begin van een reis naar meer bewustzijn in mijn dagelijkse leven. Waar meditatie een repetitief ritueel kan zijn dat helpt om meer aanwezig te zijn in het leven, nemen psychedelica je heel diep mee in je zintuigen. De herinneringen van die ervaringen blijven hangen, bijna als een herinnering aan het feit dat deze kwaliteit van bewustzijn mogelijk kan zijn wanneer het dagelijkse leven je overdondert. De lessen van mijn psychedelische trips zorgen ervoor dat ik meer geniet van kleine dingen in het leven. Ik gebruik psychedelica nog steeds met tussenpozen van zes maanden of korter, als een speciaal moment om duidelijkheid te krijgen. Door drugs voelde ik me ook meer verbonden met de natuur en het wakkerde het verlangen aan om meer in balans met onze planeet te leven.

Dit is een van de redenen waarom het zo zinvol zou zijn om de drugswetgeving te decriminaliseren, om mensen in staat te stellen te verkennen hoe zij op verschillende manieren met zichzelf en de wereld in balans kunnen zijn. Daarbij nog achterwege gelaten dat deze wetten vaak worden misbruikt om minderheidsgroepen aan te pakken in plaats van drugsmisbruik te ontmoedigen.’