Skip to main content

‘Met drugsgebruik is niks mis als je het doet om de juiste redenen, niet om gevoelens weg te maken’

‘Ik heb vroeger met verschillende soorten drugs geëxperimenteerd. De beste ervaringen heb ik met cannabis. Ik word er rustig van en het helpt mij reflecteren. Toch is er naar mijn idee een dunne scheidslijn tussen recreatief drugsgebruik en vluchtgedrag. Met drugsgebruik is niks mis als je het doet om de juiste redenen, niet om gevoelens weg te maken. 

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in de cannabisplant en de werking van CBD. Toen mijn vader een paar jaar geleden een zware nekoperatie onderging en daarna veel zenuwpijn had, adviseerde ik hem om CBD-olie te gebruiken. Hij wilde namelijk niet afhankelijk zijn van morfine. De arts raadde dit niet aan, maar ook niet af. Ik had direct een “halleluja”-effect verwacht, maar het resultaat viel tegen. Wat blijkt: ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en neemt om die reden de olie slecht op. Na een jaar onderzoeken en testen heb ik wateroplosbare CBD-thee ontwikkeld, die wel volledig kan worden opgenomen in het lichaam. Ik verkoop deze thee inmiddels in verschillende landen.

Vanuit mijn omgeving kreeg ik positieve reacties, maar er was ook weerstand. Sommigen vinden het maar raar dat ik een cannabis gerelateerd product verkoop. Bij het opstarten van mijn onderneming liep ik tegen allerlei muren aan. Zo wilde niet elke partij met mij samenwerken, mijn betaalde advertenties werden niet altijd goedgekeurd op social media en mijn betaalmuur werd niet door elke provider ondersteund. Het is dan ook een grote stroom waar ik tegenin zwem. Gelukkig wordt er in steeds meer landen onderzoek gedaan naar de positieve medische werking van cannabis. 

Het huidige drugsbeleid is in mijn ogen dan ook achterhaald. Beleidsmakers zouden wat meer open van geest mogen worden, de huidige maatregelen zijn niet meer realistisch en houdbaar.’