Skip to main content
Esmeralda Heij

‘Mijn droom is dat we vanuit vertrouwen en in vrijheid met deze bijzondere middelen kunnen werken’

‘Sinds 2016 begeleid ik paddenstoelenceremonies voor vrouwen. In 2018 kwam daar een online microdose-programma bij. Nog elke dag ben ik onder de indruk van wat deze medicijnen doen. De reizen die deelnemers maken zijn soms heftig, soms mooi. En iedereen krijgt altijd wat goed voor haar is: heling van trauma’s, diepe inzichten, maar ook aardse handleidingen voor het dagelijks leven. Dat is voor mij echt magie.

Mijn eigen pad met entheogenen begon 13 jaar geleden. Mijn derde paddo- ervaring was levensveranderend. Ik zag mezelf als het archetype van een Amazone. Dat bracht me bij mijn oerkracht. Twee jaar later had ik nog zo’n diepe ervaring. In die periode heb ik grote veranderingen aangebracht in mijn leven. Ik ben uit mijn huwelijk en uit mijn baan gestapt en zelfstandig ondernemer geworden. De paddenstoelen zelf gaven mij, meerdere keren, de boodschap dat ik mensen bij deze vorm van bewustzijnsontwikkeling mag begeleiden.

Plantmedicijnen laten ons diep in onszelf kijken. Ze leren je kiezen voor liefde en laten je ook voelen hoe je dat soort keuzes kunt maken. Ik ben nu 51 en voel me slank, fit, vitaal en helder. Ik ben mijn visie echt gaan leven. En dat allemaal dankzij plantmedicijnen.

Ik voel echt dat dit mijn missie is, ook al mag het volgens de wet niet. Ik heb geen enkele behoefte ondergronds te gaan: ik sta gewoon geregistreerd als ondernemer en betaal belasting. Juist door er open over te zijn, wil ik de beeldvorming veranderen. Ik doe bijvoorbeeld onderzoekjes binnen het microdose-programma, zodat ik de waarde ervan aan anderen kan laten zien. Enige vorm van regulatie zou denk ik wel goed zijn, maar liever geen keurmerk of registratie. Dat is gebaseerd op angst en werkt vooral verstikkend. Mijn droom is dat we vanuit vertrouwen en in vrijheid met deze bijzondere middelen kunnen werken.’