Skip to main content

‘Toen ik meer met psychedelica te maken kreeg, werd ik die ene vriendin waar mensen graag mee wilden trippen’

‘Ik kom zelf uit Italië, maar besloot in 2012 naar Nederland te verhuizen. Ik wilde graag weg uit het land waar ik vandaan kom en werd uiteindelijk verliefd op de stad Utrecht en op de persoon met wie ik later ook samen zou zijn. De allereerste avond dat ik in Nederland woonde, nam ik voor het eerst psilocybine. Je kunt wel stellen dat dit een warm welkom was. Ik kwam uit een donkere plek in mijn leven. Psychedelica staat bekend om de nieuwe manieren van denken die het kan bieden. Je moet alleen niet verwachten dat dit altijd na één nacht trippen het geval is, al was ik één van de weinige gelukkigen bij wie dit wel gebeurde. Na deze eerste trip had ik een compleet nieuwe visie op de wereld en voelde ik me eindelijk gelukkig. 

 

Op het moment dat ik meer met psychedelica te maken kreeg, werd ik die ene vriendin waar mensen graag mee wilden trippen. Ik denk omdat ik een heel zorgzaam karakter heb. Ik vind het echt geweldig om mensen te kunnen begeleiden tijdens een trip en deel uit te maken van hun zoektocht tijdens het gebruik van psychedelica. Ik weet precies hoe ik mensen op hun gemak kan laten voelen. Uiteindelijk besloot ik dan ook mijn eigen bedrijf hierin op te zetten. Ik wilde graag iedereen kunnen ondersteunen tijdens een trip, niet alleen mijn vrienden.


De diversiteit aan mensen die ik ontvang voor tripsupport is onwijs groot. Mensen zijn meestal wel al goed op de hoogte over de werking van de psychedelica waarmee ik werk. Ik gebruik namelijk uitsluitend truffels en salvia divinorum, aangezien deze legaal zijn hier. Wat die mensen gemeen hebben, is dat ze op zoek zijn naar iemand die hen steunt tijdens een psychedelische ervaring. De meesten hebben dan ook nog nooit getript en kunnen daardoor soms een beetje angstig zijn. Ik help ze dan tot rust te komen en begeleid ze door de trip heen. Tijdens tripsupport kan ik zelf ook een kleine dosis nemen. Dat is vaak fijn voor de persoon die ik begeleid, omdat je dan op dezelfde golflengte zit. Daarnaast heb ik oprecht het gevoel dat ik er voor de sessie een beter mens van word.’