Skip to main content

‘Ik gebruik recreatief drugs. Ik ben geen onverantwoordelijke gebruiker. Bij te veel gaat het mis, maar dat is bij drank toch net zo?’

‘Drugs is voor mij echt iets dat ik doe met mensen van wie ik heel veel houd en die heel dicht bij mij staan. Want dan voel ik me het meest op mijn gemak en daar ga ik het lekkerst op. Ik kan er ook extra van genieten door mij te beseffen dat ik met de mensen ben van wie ik het meest houd. Van wie ik dan nog meer ga houden.

Ik kan ook wel eens op een onbevangen moment zin hebben in drugs omdat je dan zin hebt om samen in een bubbel te zitten en zóveel van elkaar te houden. En helemaal samen te smelten!

Ik probeer open te zijn over drugs. Ik weet ook nog heel goed dat ik een keer niet zo lekker in mijn vel zat, en dat ik erg uitkeek naar een feestje omdat ik me dan de hele avond goed gingen voelen. Precies dan ga je natuurlijk helemaal bad. Daarna had ik ook heel erg last van die dip. En toen vroeg mijn moeder gewoon of ik wat had gebruikt dat weekend – ze wist van internet dat je daar een dipje van kunt krijgen. Ik was heel blij dat ze dat gewoon vroeg en totaal niet oordeelde. 

Als ik iemand leer kennen dan weet ik niet of je er zomaar over kunt beginnen. Want je weet niet hoe een ander erin staat. Dat vind ik wel eens lastig. Veel mensen zien het toch wel als iets slechts. Zij associëren het met junks, ingevallen wangen, verslaving; iets waar je je leven mee vergooid. Dat is er natuurlijk ook wel. Maar ik ga persoonlijk veel liever naar een drugsfeest dan naar een feest waar veel gedronken wordt. Op een feest waar mensen drugs gebruiken is meer harmonie en er hangt veel meer liefde in de lucht. Ik gebruik recreatief drugs. Ik ben geen onverantwoordelijke gebruiker. Bij te veel gaat het mis, maar dat is bij drank toch net zo?’