Skip to main content

‘Door LSD voelde ik opeens hoe ik tot de kern kan liefhebben’

‘Ik ben opgegroeid in een gezin waar het erg normaal was om het over drugs te hebben. Mijn vader vertelde mij verhalen over zijn drugsgebruik in zijn wilde jeugdjaren en mijn zus begeleidde me tijdens mijn trips. Dat zorgde ervoor dat ik me erg bewust werd van wat drugs met je doen. Ik wist waaraan ik begon en wat de mogelijke risico’s konden zijn. Dat is iets wat in mijn ogen ook erg belangrijk is tijdens het gebruiken, van welke drugs dan ook. 

Ik ben me uiteindelijk gaan verdiepen in drugs en ben op ontdekkingstocht gegaan. Met wiet roken heb ik een haat-liefderelatie, XTC heeft mijn sociale barrière helemaal afgebroken. Ik weet precies wat ik uit welke soort drug kan halen, waardoor ik weet hoe ik er mee om kan gaan. Ik vind het bijvoorbeeld verschrikkelijk om in mijn eentje te blowen, aangezien ik dan alleen maar moe en futloos word. Maar als ik met vrienden ben, vind ik het juist ontzettend fijn om te doen. Het haalt voor mij de scherpe randjes eraf. Drugs als XTC en MDMA hebben bij mij hetzelfde effect. Waar ik vroeger sociaal best ingetogen was, helpt een pil mij uit mijn schulp kruipen. 

Waar drugs mij ook verder in hebben geholpen, is hoe ik tot de kern kan liefhebben. Ik was er eerst eigenlijk van overtuigd dat ik niet van fysiek contact hield en dat ik me oncomfortabel zou voelen als er pure liefde in het spel zou zijn. Tijdens een LSD-trip op een festival ervaarde ik dat volledig anders en werd mijn visie op liefde compleet omgegooid. Ik was samen met mijn vriendin teruggelopen naar de camping. We wisten op dat moment eigenlijk niet zo goed wat we van elkaar vonden, we stonden nog in het startblok van onze relatie. Ik begon allerlei prachtige lichtpuntjes te zien, waarvan eentje haar ware kern aan het licht bracht. Ik voelde een heel intens liefdesgevoel door mijn lichaam stromen en wist op dat moment dat ik haar kern tot in het kleinste detail waardeerde. Dat vond ik erg bijzonder.’