Skip to main content

‘Ik vind het zo scheef dat we elkaar wel zonder gêne flessen drank cadeau doen maar niet durven te delen dat we wel eens een pilletje nemen op een feestje’

‘Bij Spuiten & Slikken had ik mijn eerste harddrugs ervaringen. Voor die tijd was ik meer bezig met school en sporten. De eerste keer MDMA kan ik me nog goed herinneren: ik was met niets anders bezig dan de muziek en de mensen om me heen waar ik ontzettend veel liefde voor voelde. Het was alsof m’n zintuigen veel gevoeliger waren, ik ervaarde de wereld even anders.

Paddenstoelen kwamen iets later in m’n leven. Daarvoor moet je je over kunnen geven en het heeft even geduurd voordat ik dat durfde. Het is bizar dat je hersenen de wereld zo mooi kunnen laten worden, of duister – want dat kan natuurlijk ook gebeuren. Bij psychedelica word je ook één met de natuur, een blaadje wordt dan opeens zoiets wonderbaarlijks. Misschien neem ik die waardering voor natuurlijke schoonheid ook mee in m’n dagelijks leven. Het kan best zo zijn dat die ervaringen mijn besef van de realiteit hebben beïnvloed.

Wanneer ik drugs gebruik dan is het altijd gepland. Mijn leven is best gehaast en ik wil niet dat het gebruik mijn werk beïnvloed. Ook voel ik me snel bekeken of maken mensen foto’s van mij, dat wil je niet onder invloed. Voor mij gaat gebruik echt samen met dansen en feesten. Dan heb ik het over XTC of MDMA. Het liefst overdag, dan kan ik in de avond lekker slapen.

Het zou zo fijn zijn als iedereen eerlijk kan zijn over zijn drugsgebruik. Want wanneer het bespreekbaar is, kunnen mensen van elkaar leren en verdwijnt de schaamte rondom het thema. Ik vind het zo scheef dat we elkaar wel zonder gêne flessen drank cadeau doen maar niet durven te delen dat we wel eens een pilletje nemen op een feestje.’