Skip to main content

‘Ik vind de opvattingen van de VVD over drugs onbegrijpelijk. Het past helemaal niet bij een partij die over vrijheid gaat om een repressief beleid te voeren. Ik vind dat niet liberaal, maar conservatief’

‘Ik ben begonnen met blowen op mijn vijftiende. Ik ben dat tot op de dag van vandaag – vijftig jaar later – vrolijk blijven doen. Vanaf mijn negentiende gebruikte ik LSD en vanaf mijn 33e XTC, wat ik allebei ook ben blijven doen. Wat betreft die middelen gaat het mij echt om de verruiming van de geest. Het opent deurtjes, maakt nieuwe verbindingen, geeft nieuwe inzichten in mezelf en in de wereld. Drugs zijn voor mij buitengewoon effectieve tools, die mij hebben verrijkt als mens.

Ik vind het erg jammer dat er zo moeilijk wordt gedaan over drugs. Ik ben voor legalisering van cannabis, XTC en LSD en andere bewustzijnsverruimende drugs. Je hebt er veel aan als je meer zicht zou hebben op de kwaliteit. Dat duizenden mensen nu op straat hun drugs moeten kopen, vind ik krankzinnig. Je moet reëel zijn: iedereen gebruikt het toch. Daarom zou ik deze substanties graag gelegaliseerd zien. 

Het is goed dat er in Nederland initiatieven bestaan als Unity en Celebrate Safe. Maar wat de politiek vaak zegt over drugs vind ik zoveel zeggen over hun gebrek aan kennis en gebrek aan interesse om werkelijk te weten hoe het zit. Het zou veel beter gemanaget kunnen en moeten worden. 

Ik vind de opvattingen van de VVD over drugs onbegrijpelijk. Het past helemaal niet bij een partij die over vrijheid gaat om een repressief beleid te voeren. Ik vind dat niet liberaal, maar conservatief. Je zou dan toch zeggen dat iedereen zijn eigen vrije wil en keuze heeft om drugs tot zich te nemen? En CDA vind ik ook vreselijk. Dingen die Grapperhaus zegt, zoals dat marijuana gewoon slecht voor je is, waar gaat dat over? Het is in ieder geval niet gebaseerd op feiten.’