Skip to main content

‘Door XTC durfde ik eindelijke Grindr te downloaden en voor het eerst in mijn leven een man uit te nodigen’

Toevallig had ik afgelopen zaterdag nog met m’n vader ruzie over drugs. Ik vertelde dat ik op een feestje weleens een pilletje slik: ik had geen zin meer om erover te liegen. Hij was er niet blij mee. “Ik heb vroeger iemand uit het raam zien springen doordat hij helemaal zat te flippen,” riep hij. Tja, dacht ik, dat zullen vast paddo’s zijn geweest, maar dat gebruik ik niet. Ik gebruik vooral XTC. Voor mijn uitleg stond hij alleen niet open.

Toen ik voor het eerst drugs gebruikte, nam ik meteen een XTC-pil van 235 milligram. Dat is heel veel. Ik heb een half uur lang in foetushouding gelegen; ik wist niet meer hoe de wereld in elkaar stak. Vervolgens heb ik de hele nacht seks gehad, dus het kwam gelukkig wel goed, haha. Dat kan ik nu trouwens niet meer: seks op de XTC. Misschien kun je dat als man alleen in het begin. Ik ben ook oud geworden.

In ieder geval ben ik een tijd heel onzeker geweest over mijn seksualiteit. Nadat ik XTC ontdekt had, durfde ik eindelijk Grindr te downloaden en voor het eerst in mijn leven een man uit te nodigen. Dat was een verschrikkelijke ervaring. Een ontdekkingsreis moet je natuurlijk niet maken met een vreemde. Maar driekwart jaar later had ik gebruikt op een feestje, klikte ik met iemand en was het wél leuk. Dat ik er zo vrij in kon zijn, heb ik echt aan de drugs te danken. Zonder drugs worstelde ik nu denk ik nog steeds met mijn seksualiteit.

Tegen mijn vader, of eigenlijk iedere boomer, zou ik willen zeggen: XTC en MDMA zijn veiliger dan je denkt. Het is jammer dat speed, coke, heroïne, XTC, ghb en keta allemaal over één kam worden geschoren, terwijl ze totaal andere dingen met je doen en andere risico’s met zich meebrengen. Ik snap cocaïne bijvoorbeeld voor geen meter. Mensen aan de coke worden heel vervelend: ze denken dat ze alles zijn. Ik denk dan ook opeens een womanizer te zijn, terwijl dat totaal niet zo is, haha. Maar mensen die drugs veroordelen willen zo’n uitleg niet eens horen. Daar heb ik een paar mooie woorden voor: iets niet weten is niet erg, maar iets niet willen weten is gewoon dom.’