Skip to main content

Heroïne is een opiaat, dat wil zeggen: het is een stof die uit opium wordt gemaakt. Je kunt het roken, snuiven of spuiten. Het geeft je een gelukzalig warm gevoel, waarin je geen last meer hebt van angst, pijn, verdriet, kou of honger. Het is geen middel om lichtzinnig over te doen, want het is een van de verslavendste drugs die er bestaan. Het probleem zit hem vooral in de onthoudingsverschijnselen, die zo afschuwelijk zijn – misselijkheid, enorme pijn in je ruggengraat, hevige angst – dat je liever blijft gebruiken dan te moeten stoppen.

Niet iedereen die aan heroïne begint gaat eraan onderdoor. Er zijn voorbeelden van beroemdheden (zoals popsterren) die al jaren zonder ernstige problemen hero gebruiken, maar de spoeling is dun. In Nederland heeft de drug vooral in de jaren tachtig een slechte naam gekregen, omdat er tienduizenden junkies door de straten zwierven die alles over hadden voor hun volgende shot. High Human Jantien de Laaf kan zich die tijd nog goed herinneren: ‘Pas toen de overheid hier op een vriendelijke manier mee om ging, en men opvang en een wisselpunt voor schone naalden ging leveren, kon dit probleem verminderd worden.’


Heroïne staat op nummer 2 van de 20 in de drug-harm index van professor David Nutt. Het is dus een relatief riskant middel. Drugs zijn nooit zonder risico. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans confessies zijn persoonlijk en subjectief.    

 

Leave a Reply