Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Luna (27)

By januari 24, 2021september 29th, 2021No Comments

‘Het zorgt voor meer openheid en kwetsbaarheid, en je hebt veel aandacht voor de details van je omgeving’

‘Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest naar wat middelen te bieden hebben. Het zijn allemaal ervaringen die je verzamelt. Ik ben mij gaan verdiepen in het gebruik van psychedelica. Ze geven mij het interessante gevoel dat je je omgeving begrijpt, dat het allemaal leeft en niet alles om jouzelf draait. Ik denk dat wij baat zouden kunnen hebben bij de medicinale toepassing van psychedelica, zoals bijvoorbeeld bij de behandeling van depressies.

Wat zich nu onderscheidt voor mij is microdoseren met lsd. Dit bevordert creativiteit en je bent net iets beter in staat om te verbinden met jezelf of met de natuur. Het zorgt voor meer openheid en kwetsbaarheid, en je hebt veel aandacht voor de details van je omgeving. Ik heb dit ook wel gedaan tijdens een kalligrafie workshop en dan kan ik mij helemaal overgeven aan het creatieve proces. 

Ik vind drugs een heel plat en generaliserend woord. Als ik truffels en ayahuasca omschrijf als drugs dan voelt dat oneerbiedig en bijna als een belediging. Ik ben ook in Peru geweest en daar ademt het gewoon medicinale planten en de toepassing daarvan in ceremonies. Met bijvoorbeeld San Pedro, families die dat samen gebruiken. Hoe kan het dan dat wij dat drugs noemen? Dat is een prachtig geneesmiddel dat bewustzijn creëert!

Hoe meer ik met psychedelica en plantmedicijnen bezig ben, hoe minder ik mij aangetrokken voel tot synthetische drugs. Maar ik heb ook een fantastische tijd beleefd met partydrugs. Het is een katalysator voor verbinding. Als je een goed feestje hebt gehad met iemand die je nog niet kende en je komt diegene later tegen dan heeft dit echt een band geschept.’