Skip to main content

‘Psychedelica zullen in mijn perspectief een belangrijke rol gaan spelen in het tot stand brengen van een meer holistische benadering van gezondheid, en kan op die manier bijdragen om de kloof tussen het fysieke (de wetenschap) en het non-fysieke (de geest) te overbruggen’

‘In de herfst van 2018 heb ik een ongeluk gehad en heb daarbij mijn nek gebroken. Tijdens mijn revalidatieproces heb ik microdosing ontdekt en dat heeft mij enorm geholpen om uit een depressie te komen. Microdoseren houdt in dat je een microdosis lsd of psilocybine (paddenstoelen/truffels) neemt, en een microdosis is 1/10e tot 1/20ste deel van een hoge dosis. 

Mijn revalidatieproces hield in dat ik tien weken, vierentwintig uur per dag een brace moest dragen en weinig mocht bewegen. De artsen zeiden voortdurend dat ik erop moest rekenen om nooit meer volledig te herstellen. Dat was psychologisch zwaar om te verwerken en ik raakte verstrikt in een neerwaartse spiraal. 

Microdoseringen, in combinatie met een dagboek bijhouden en dagelijks mediteren, ben ik gaan proberen op advies van een bekende. In een tijdsbestek van twee weken merkte ik dat ik mijn situatie volledig kon omdraaien van denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden. Ik ben uiteindelijk volledig hersteld. Microdosing helpt niet alleen bij depressies maar ook bij de afbouw van antidepressiva of verslaving, en stimuleert creativiteit en focus. 

Sinds ik in aanraking ben gekomen met microdoseren gebruik ik ook geen synthetische middelen meer. Als ik naar een feestje ga dan neem ik twee of drie microdoses, in plaats van tien bier en een halve xtc-pil. Zo heb ik minstens zoveel plezier als anders, maar ga ik lekker naar huis als ik uitgedanst ben en sta ik om tien uur weer naast mijn bed zonder kater. Dat heeft zich helemaal bewezen.

Het is bewezen dat psychedelica niet verslavend is en dat de toxische waarde zo laag is dat het binnen 48 uur weer uit je lichaam is. Gelukkig is er nu allerlei onderzoek gaande omtrent de therapeutische mogelijkheden van psychedelica. Behalve dat het moeilijk is om psychedelische middelen uit de natuur te patenteren zie ik eigenlijk alleen maar positieve ontwikkelingen, en een enorme verschuiving in het collectieve perspectief ten opzichte van deze middelen. 

Psychedelica zullen in mijn perspectief een belangrijke rol gaan spelen in het tot stand brengen van een meer holistische benadering van gezondheid, en kan op die manier bijdragen om de kloof tussen het fysieke (de wetenschap) en het non-fysieke (de geest) te overbruggen. Ik denk bovendien dat microdoseringen over vijf jaar verkrijgbaar zijn bij de apotheek, net als bijvoorbeeld cbd-olie.’