Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Ivano (20)

By december 28, 2020september 29th, 2021No Comments

‘Mijn ouders zijn qua drugs een van de meest open mensen die ik ken’

‘Mijn allereerste ervaring met drugs was toen ik heel jong was. De plek waar ik vandaan kom noemen ze in de volksmond ook wel ‘het witte dorp’ door de grote omloop in drugs. Hardcore is hier een begrip, vandaar dat ik al op mijn vijftiende met mijn broer zijn ID op festivals te zien was. Hier kwam ik al in aanraking met drugs als XTC en MDMA. Later ook ketamine en coke, de echte zogenaamde party drugs. 

Toen ik een jaar geleden in Berlijn kwam en na een lange tijd niet gebruiken weer eens wat probeerde, kreeg ik een openbaring. Ineens zag ik het volledig voor me: Ik wilde hier gaan wonen, produceren en werken. De stad heeft mijn muziekvoorkeur volledig veranderd, ik heb een ontzettende liefde voor de techno-industrie gekregen. Als snel kwamen alle puzzelstukjes bij elkaar, zo ontmoette ik daar mijn vriendin en ben ik van plan in het voorjaar naar Berlijn te verhuizen voor mijn stage. Dat moment in de club aan de drugs heeft mij ontzettend veel inzicht gegeven. Ik wist ineens, dít is wat ik wil doen. 

Mijn ouders zijn qua drugs een van de meest open mensen die ik ken. Mijn vader heeft zelf ervaring met experimenteren en mijn moeder is vooral ontzettend relaxed naar mij toe. De eerste keer dat ik had geblowd zag ze het dan ook gelijk. Zo kwam ik eens stoned thuis en vroeg ze doodleuk of ik zin had in een tosti. Die eerlijkheid is iets wat ik ontzettend waardeer, zo heb ik haar ook gevraagd het mij te zeggen als ze zou vinden dat ik teveel zou nemen. Ik snap niet dat vrienden die zo geheimzinnig doen over hun drugsgebruik zich niet realiseren hoeveel waarde openheid kan bieden. Als ik later kinderen heb, zal ik het hier zeker met ze over hebben.’