Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Janneke Nijmeijer (34)

By oktober 2, 2020mei 6th, 2021No Comments
Janneke Nijmeijer

‘Het drugsverbod heeft wereldwijd tot veel geweld geleid, met name in Zuid-Amerika. Ook heeft het verbod geleid tot het stigmatiseren van medicinale en traditionele planten’

‘Op mijn 21ste nam ik met vier vriendinnen ons eerste xtc-pilletje. We bereidden ons goed voor en het werd een bijzondere avond.

Het aantal festivals en dansfeestjes groeide. Na een klein dansfeestje gingen we dan met een clubje vrienden bij elkaar zitten, muziek luisteren en ontdekken, praten en lachen. Ik denk dat drugs het mogelijk hebben gemaakt destijds een ontzettende verbinding met mijn vrienden te maken. Die momenten vormen nog steeds de leukste en warmste herinneringen uit mijn leven.

Rond mijn 28ste koos ik voor meer rust en introspectie. Ik was druk bezig met mijn stichting Fair Trade Coke. Het drugsverbod heeft wereldwijd tot veel geweld geleid, met name in Zuid-Amerika. Ook heeft het verbod geleid tot het stigmatiseren van medicinale en traditionele planten.

Tijdens mijn verblijf in Bolivia en Colombia ben ik mij gaan verdiepen in de culturele en medicinale waarde van de cocaplant. Daar heb ik mogen leren dat coca het mogelijk maakt een diepe connectie met jezelf en met je sociale en natuurlijke omgeving te maken. Ik vind dat hele bijzondere kwaliteiten.

Maar helaas is coca verboden in Nederland. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een plant endemisch aan Nederland. Voor het bewerkstelligen van een connectie met mezelf, mijn natuurlijke omgeving en inspiratie neem ik sinds kort af en toe een paddothee. Dan trek ik het bos in en dan komt de natuur op een sprookjesachtige manier tot leven. Dan besef ik me dat de natuur ook een ziel heeft, dat het echt leven is. Dat perspectief neem ik dan mee in mijn dagelijks leven.

Drugs hebben eraan bijgedragen dat ik meer verbinding, verdieping en creativiteit in mijn leven heb gekregen. En dat vind ik zeer waardevol.’