Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Jasper (21)

By april 14, 2021september 28th, 2021No Comments
‘Het mooiste aan die truffeltrip was het intense geluk dat ik ervaarde’

‘Als ik aan drugs denk, dan voelt dat als een ontsnapping. Vooral na een drukke werkweek is het heerlijk even je gedachten ergens anders te hebben. Op vrijdag begin ik uiteraard met een biertje en soms neem ik iets anders. Het ligt ook er ook een beetje aan hoe ik me voel en wat m’n energielevels zijn. Ik neem bijvoorbeeld weleens XTC om te mogen doen waar ik zin in heb. Het helpt me vrij en los te zijn. Omdat mijn eerste ervaring met drugs na de uitbraak van het coronavirus is, heb ik nog nooit meegemaakt hoe het is om in een club of op een festival te gebruiken. Ik heb het er vaak over met m’n vrienden dat zodra alles weer kan, we dat zeker eens moeten uitproberen. 

 

Een paar weken terug probeerde ik truffels. Mijn vrienden en ik hadden niet zo veel om handen dus besloten we het een kans te geven. Ik merkte wel dat het anders is dan anders, die psychedelica. Ik zag ineens heel veel dingen: de muren bewogen en het plafond nam allemaal verschillende vormen aan. Ik vond het totaal niet beangstigend, juist geweldig. Je moet het jezelf wel toestaan te mogen trippen.

 

Het mooiste aan die trip was het intense geluk dat ik ervaarde. Ineens lag ik op de badkamervloer naast mijn beste vriend die ik al heel mijn leven ken. We hebben samen zo veel meegemaakt, maar dit was de eerste keer dat we samen drugs hadden genomen. We waren aan het praten over alles wat we ooit samen hebben gedaan en dat was voor mij mijn beste drugservaring ooit. Ik voelde zo’n grote verbondenheid, het is gewoon familie, en dat was fijn. Mijn volgende keer truffels? Echt wel binnen een maand.’