Skip to main content

‘Dat soort dingen zijn echt magisch, hoe je van drugs een soort van bird eye view kan krijgen op je eigen leven’

‘Een heleboel mensen zeggen dat bepaalde middelen hun ogen hebben geopend. Hoewel ik die zin wel begrijp, hebben drugs voor mij vooral gezorgd voor verbreding van mijn horizon. Ik zag opeens meer dan wat ik voor een bepaalde ervaring kon zien, en dat soort momenten zijn heel belangrijk geweest voor hoe ik mijn leven heb gevormd. Ik werd op een gegeven moment, tijdens een ervaring aan LSD echt geconfronteerd met mijn eigen doelloosheid, en op dat moment kon ik er opeens mee aan de slag. Ik moest het zien om het onder ogen te kunnen komen. Dat soort dingen zijn echt magisch, hoe je van drugs een soort van bird eye view kan krijgen op je eigen leven. Natuurlijk is dat niet altijd wat men uit drugsgebruik haalt, maar voor mij is dat wel vaak het geval geweest. Ik denk ook wel dat dat komt omdat ik het over het algemeen makkelijk vind om dingen “los te laten”, en altijd best chill in het dagelijks leven sta.

Daarom snap ik de war on drugs niet, zeker in de VS niet tot nog toe. Het is altijd zo panisch geweest, de negatieve aspecten van drugs zullen dan altijd naar voren komen. Het is helemaal shocking als je dan beseft dat het gevangenissysteem daar een miljardenindustrie is. Men wordt dus gestraft voor het proberen te verkennen van hun psyche en daar wordt ook nog eens dik geld aan verdiend! Dat is toch jammer, vooral als je ziet hoe sommige drugs nu juist worden gebruikt bij het behandelen van depressies en andere ziektes. Het zou mooi zijn als we gewoon een open gesprek over dit soort middelen kunnen voeren, volgens mij zijn daar alleen maar positieve gevolgen van te verkrijgen.’